Miért éppen lovasíjászat?

Aki az oldalunkra látogatott valószínűleg tudja, hogy a Magyarok mennyire voltak híresek a lovasíjászatban, mennyire volt hírhedt a haditechnikai tudásuk egy egy csatában. Ezért a történelemről most nem is szeretnénk itt bővebben írni.

A “modern kori” lovasíjászat magyar mester nevét, Kassai Lajost is  bizonyára ( illetve remélhetőleg) sokan ismerik.  Többek között neki is, valamint korábbi tőrzsfőjének Cozmei Mihálynak is köszönhetően jómagam is néhány éven keresztül a Kassai Iskola tagja voltam. Később, egy különálló csapatként tanultuk és gyakoroltuk ezt a gyönyörű harcmodort. Több ízben vettünk részt az ország számos területén, hagyományőrző rendezvényeken, tartottunk harci bemutatókat. Jómagam Lengyelországban is megméretettem magam az EOCHA nevezetű nemzetközi bajnokságán. Saját magam számára elfogadható 16. helyezést értem el 46 versenyzőből.

Céljaink között szerepel, hogy egy kis csapatot verbuváljunk, a harcoskedvű fiatalok között. Jó kapcsolatot ápolunk a környező lovascsapatokkal, így az évben több alkalommal is lehetőség nyílhat a barátságos, de annál harcosabb megmérettetésekre..:)

Jelenleg még kezdetleges stádiumban lévő, de már jól használható lovasíjász pályát is kialakítottunk, szabvány, Kassai verseny szerinti méretekkel. Céljaink között szerepel a pálya tökéletesítése, időmérő kapu kiépítése.

Aki érez magában kellő indíttatást, energiát és persze sok szorgalmat, bátran keressen minket!